För närvarande har vi lite längre svarstider hos kundservice. Vi ber om ursäkt för detta och jobbar på en lösning.

Hudvård på våren

Hudvård på våren skiljer sig från hudvård under andra årstider. Våren kan ju ibland komma plötsligt och det kan märkas direkt på huden. Vi har sammanställt en lista över saker som kan vara bra att tänka på för att göra övergången mellan vinter och vår så problemfri som möjligt för dig.

10 råd för din hudvård på våren

  1. Få tillräckligt med sömn. När du sover går kroppen och huden in i en reparationsfas. Nya celler bildas och gamla byts ut. För lite sömn påverkar hudens hälsa och kan göra att huden åldras snabbare. Huden är också mer mottaglig för vård på natten. Nattkrämer har ofta högt innehåll av vårdande ämnen och en tjockare konsistens som kan ge dig mjukare och slätare hud. 
  2. Fimpa ciggen. Rökning är skadligt för huden. Vi hjälper dig att sluta.
  3. Tvätta huden morgon och kväll. En bra rengöringsrutin avlägsnar smuts så att huden får en fin lyster. Väljer du rätt rengöringsprodukter till din hudtyp kommer hudvårdsprodukterna att fungera bättre och din make-up sitter bättre. 
  4. Ge huden fukt. Huden utsätts regelbundet för påfrestningar som gör huden torrare. En bra fuktkräm skyddar och hjälper huden att behålla sin naturliga fuktnivå. 
  5. Anpassa hudvården efter dina behov. Vilken hudvård som passar till din hud beror på flera faktorer, bland annat ålder, hudtyp och hur huden mår. 
  6. Anpassa hudvården efter säsong. Hudvården under våren omfattar andra produkter än resten av året. Väder och vind kan göra huden känsligare.
  7. Ät varierat och balanserat. Balanserad kost är viktigt för att bygga upp och bevara en hälsosam hud. 
  8. Medicin kan ge biverkningar på huden. Rådgör med en farmaceut på apoteket om du använder medicin och har funderingar kring biverkningar. 
  9. Sök hjälp om du har hudbesvär. Om du besväras av acne, eksem eller andra hudbesvär kan dessa ofta behandlas om riktig diagnos ställs. Sök hjälp hos läkare eller apotek. 
  10. Undvik överdriven solning. Solen är den enskilt största faktorn som bidrar till att påskynda hudens åldrande. Ett bra solskydd är a och o för din hudvård på våren.

Förnya bank ID-session?
Din BankID session håller på att löpa ut. För att fortsätta vara inloggad behöver du förnya din session genom att bekräfta nedan
Kvar till utloggning