Beright Covid-19 Antigen Saliv Självtest, 1 st

Onlinepris
Butikspris
Jämförpris
/
Finns i lager online
Se lagerstatus i apotek
CE-märkt självtest för hemmabruk. Provtagning genom testning av saliv. Svar efter 15 minuter (OBS: läs ej av svar efter 20 minuter). Följ alltid rekommendationerna i din region gällande testning vid symptom på Covid-19. Vid symptom på Covid-19 följ i första hand rekommendationerna för testning i din region. Läs mer på 1177.se. Beright Covid-19 Antigen Saliv Självtest är ett CE-certifierat test avsett för självtestning för påvisande av sjukdomen Covid-19. Provtagningen sker genom testning av saliv hos person med misstänkt Covid-19-infektion. Testet har en hög specificitet (99,3%) samt en hög sensitivitet (90,1%). Rekommenderas för personer som uppvisar symptom som stämmer överens med misstänkt Covid-19-infektion. Testning av barn och ungdomar skall utföras i närvaro av vuxen. Som vid alla diagnostiska tester bör en slutgiltig klinisk diagnos inte baseras på resultatet från en enda provtagning. Diagnosen bör i stället ställas av läkaren efter utvärdering av alla kliniska resultat och laboratoriefynd. Ett negativt resultat utesluter inte en viral infektion med Covid-19 och bör bekräftas med till exempel PCR-test vid misstanke om Covid-19. Observera att resultatet INTE kan användas som reseintyg. Kontakta sjukvården vid positivt resultat. Varje förpackning Innehåller komponenter för ett provtagningstillfälle.
Fri frakt
Hämta inom 2h på apotek
Betala enkelt med
Klimatkompenserad Hemleverans
  • Mer information INSTRUKTIONER – Det är mycket viktigt att provtagningen sker på rätt sätt, om anvisningarna inte följs kan testresultaten bli otillförlitliga. Felaktig provtagning, förvaring eller infrysning och upptining av provet kan leda till otillförlitliga testresultat. Observera att man kan testa sig när som helst på dagen, men det är rekommenderat att uppsamla den första saliven på morgonen. Innan du använder Beright Covid-19 Antigen Saliv Självtest ska du inte stoppa någonting i munnen (inklusive mat, dryck, tuggummi eller tobaksprodukter) minst 10 minuter före uppsamling av saliv. Tvätta händerna ordentligt med tvål och vatten under minst 20 sekunder innan testet genomförs. Finns inte tvål och vatten tillgängligt, använd handdesinfektion med minst 60% alkoholhalt. Steg 1 - Uppsamling av provmaterial: Avlägsna tratt och plaströr och montera tratten på röret. Hosta kraftfullt 3-5 gånger (OBS: Täck för mun och näsa med ansiktsmask eller servett och håll avstånd till andra människor). Spotta försiktigt ut saliv i tratten. Saliv (utan bubblor) ska precis nå höjden för den undre nivålinjen. Om inte tillräckligt med saliv har samlats upp, upprepa proceduren. Placera använd tratt i den medföljande biosäkerhetspåsen. Steg 2 – Förberedelse av provmaterial: Riv av förslutningen för att öppna bufferten och tillsätt allt innehåll till röret med saliv. Sätt på locket på röret och kläm varsamt 10-15 gånger så att buffert och saliv blandas. Steg 3 – Testning: Avlägsna testkassetten från den förseglade foliepåsen. Då man öppnat påsen måste testet utföras inom en timme. Bäst resultat uppnås om testningen genomförs omedelbart efter att foliepåsen öppnats. Placera testkassetten på en jämn plan yta. Vänd röret och addera 2 droppar lösning i testkassettens provbrunn. Starta tidtagning. OBS: Testkassetten skall ej vidröras under pågående testning! Steg 4 – Avläs provsvaret efter 15 minuter: Vänta inte med att tolka provsvaret till efter 20 minuter! När testet är genomfört placeras alla delarna till Beright Covid-19 Antigen Saliv Självtest i biosäkerhetspåsen och kasseras i enlighet med lokala föreskrifter. Inget av testets delar är återanvändbart. Tvätta till sist händerna ordentligt.
    Varunummer 789884
    Varumärke beright
  • Uppsamlingsanordning (Tratt, rör och rörspets), Testanordning, Buffer, Bipacksedel, Bio säkerhetspåse
Tillgängliga apotek laddas ...

Källa: Fass.se

Förnya bank ID-session?
Din BankID session håller på att löpa ut. För att fortsätta vara inloggad behöver du förnya din session genom att bekräfta nedan
Kvar till utloggning