Nu kan du även panta överblivna läkemedel

Nu kan du även panta överblivna läkemedel

LoydsApotek och återvinningsappen Bower lanserar nu nästa steg i sitt samarbete genom att erbjuda pant inte bara på produkter från LloydsApotek/LloydsPharmacy utan även vid retur av överblivna läkemedel.

På Lloydsapotek drivs vi av att skapa förutsättningar för ett hälsosammare liv. Men det är även viktigt att vårt agerande skapar förutsättning för en hållbar planet. 
Idag återvinns bara 49 procent av all plast som produceras (Källa: scb.se). För att driva på en förändring och uppmuntra till att mer återvinns framför att hamna i papperskorgen, är vi en partner till Bower (tidigare Pantapå) som möjliggör pant på alla konsumentförpackningar. Genom att vi erbjuder pant hoppas vi bidra till ett förnyat beteende och att färre av våra produkter hamnar i sopkorgen och istället blir pantade. Panta våra förpackningar nästa gång!

Vad tjänar jag på att panta med Bower?

Du får poäng för allt du återvinner. Poängen kan användas för att lösa ut kuponger som ger dig 10 kr rabatt på nästkommande köp av våra egna produkter av varumärkena LloydsApotek och LloydsPharmacy. Gäller både online och i våra apotek.
Du kan även använda dina poäng till att lösa ut värdecheckar som ger dig pengar som du kan donera till välgörenhet eller överföra till ditt bankkonto.
Du ser hur mycket koldioxid du besparar miljön.

Pant på vårt eget varumärke

Vi erbjuder pant på alla våra produkter från vårt varumärke, här kan du beställa LloydsApoteks produkter och här kan du beställa LloydsPharmacys produkter.
Panten blir poäng som ger dig rabatt på ditt nästa köp. Eller varför inte donera panten till ett välgörande ändamål? 

Pant på överblivna läkemedel

Idag är överblivna läkemedel som slängs i avlopp eller sopor en orsak till skada i naturen. Det är därför av stor vikt att överblivna eller gamla läkemedel lämnas in till ditt apotek för säker destruktion. På LloydsApotek delar vi ut kostnadsfria påsar för att möjliggöra en säker hantering vid retur av dina läkemedel. Vi vill nu även uppmuntra fler att lämna in sina överblivna läkemedel för att minimera mängden som hamnar i naturen.  Vi lanserar nu därför pant vid retur av överblivna läkemedel på alla våra 76 apotek.

Varje returnerad påse läkemedel ger poäng i Bower-appen. Panten gäller per påse som returneras ej per läkemedel.

Notera att du ej får lägga stickande och skärande avfall såsom kanyler i läkemedelsavfallet och att sådant avfall som klassas som farligt avfall ska lämnas på avfallsanläggning i din kommun.

Förskanna hemma

Förskanna dina sorterade förpackningar i hemmet.
Hitta din närmaste återvinningsstation eller registrera din egen i appen. OBS! Du kan även panta vid din egen hushållsnära återvinning.
Gå till stationen, öppna appen och starta skannern.
Validera dina förskannade förpackningar genom att skanna en slumpmässigt vald förpackning. Släng sedan samtliga förpackningar i rätt behållare.
Bli belönad med poäng (eller pengar) direkt i appen. Du ser även hur mycket koldioxid du besparar vår jord genom din pantning.

Skanna vid återvinningsstationen

  • Hitta din närmaste återvinningsstation eller registrera din egen i appen. OBS! Du kan även panta vid din egen hushållsnära återvinning.
  • Gå till stationen, öppna appen och starta skannern.
  • Skanna streckkoden på dina förpackningar. Släng sedan samtliga förpackningar i rätt behållare.
  • Bli belönad med poäng (eller pengar) direkt i appen. Du ser även hur mycket koldioxid du besparar vår jord genom din pantning.
  • Fler varumärken som idag erbjuder pant på sina förpackningar: Björn Axén, IDUN Minerals, Love Beauty & Planet, som du även hittar hos oss.

Du behöver inte betala något extra i pantbelopp för de förpackningar som du pantar – de kostar precis som de alltid gjort i butik.

Förnya bank ID-session?
Din BankID session håller på att löpa ut. För att fortsätta vara inloggad behöver du förnya din session genom att bekräfta nedan
Kvar till utloggning